weightwatchersRecepten snel klaarmaken

Gezonde snelle recepten bereiden


Gezonde snelle recepten

Ben je op zoek naar snelle recepten die ook nog eens gezond zijn? Dat is helemaal geen moeilijke combinatie. Je maakt namelijk met het grootste gemak gezonde snelle recepten.

Vegetarisch omelet met spinazie

Bijvoorbeeld het vegetarische gerecht omelet met spinazie voor één persoon. Hiervoor heb je nodig twee eieren, melk, zout, peper en spinazie à la crème.

Werkwijze

Bak de aardappeltjes totdat ze gaar zijn. Maak nu in een losse pan de spinazie à la crème warm totdat het is gesmolten. Doe twee eieren in een schaal en voeg melk, zout en peper toe. Klop dit allemaal door elkaar. Nu pak je een nieuwe pan en die je er het mengsel in. Bak je ei aan één kant en klap hem vervolgens dubbel totdat alles gaar is. Doe de aardappelen in je bord en plaats de spinazie en je omelet ernaast. Smakelijk eten!

Rucolasalade

Nog een voorbeeld van gezonde snelle recepten is de rucolasalade. Hier heb je het volgende voor nodig: rucolasla, tomaatjes, mozzarella, pijnboompitten, pesto, olijfolie en een komkommer.

Werkwijze

Snijd de komkommer in plakjes, en snijd zowel de tomaatjes als de mozzarella in stukjes. Meng vervolgens de pesto met de olijfolie om je dressing te maken. Veel mensen denken dat dressings slecht zijn voor bijvoorbeeld je gewicht, maar deze pesto is juist goed, omdat hij meer voedingsstoffen bevat. Gooi de rucola, tomatenstukjes, mozzarellastukjes en komkommerplakjes door elkaar en meng dit met de dressing. Nu heb je een lekkere en gezonde rucolasalade!

Gezonde recepten kosten dus niet uren om te maken. Je staat niet eeuwen in de keuken om iets gezonds te bereiden! Integendeel: gezonde recepten kunnen juist snelle recepten zijn, maar zijn er niet minder lekker door!

Klik hier voor meer gezonde & snelle recepten!