weightwatchersRecepten snel klaarmaken

Snelle recepten met gehakt maken

Gehaktschotel met rijst

Op zoek naar snelle recepten met gehakt? Wat dacht je dan van een gehaktschotel met rijst? Het duurt je hooguit 20 minuten om klaar te maken en het is een heerlijk gerecht.

Benodigdheden

Wat je nodig hebt is 500 gram gemengd gehakt, 400 gram rijst, een groot blikje tomatenpuree (concentraat), een zakje nasi goreng mix (Inproba), twee uien (in blokjes gesneden), aromat met tuinkruiden, peper en een bouillonblokje.

Werkwijze

Laat om te beginnen de rijst koken en volg de aanwijzingen op de verpakking. Als je dit hebt gedaan laat je de nasi goreng mix wellen in 200 milliliter warm water. Bak vervolgens het gehakt gaar in een pan. Hierna kun je de uien erbij doen. Laat de uien even meebakken. Doe vervolgens het blik tomatenpuree erbij en laat dit even meebakken. Doe nu de gewelde mix erbij kruid dit met het aromapoeder, het verkruimeld bouillonblokje en de peper. Laat het geheel 10 minuten pruttelen. Nu kun je de gekookte rijst erdoor scheppen en even laten meebakken.

Gehaktschotel met bonen

Een ander voorbeeld van snelle recepten met gehakt is de gehaktschotel met bonen. Dit snelle recept is afkomstig van hartstichting.nl en is dus ook nog eens goed voor je hart.

Benodigdheden

Wat je nodig hebt is een eetlepel olie, 250 gram mager rundergehakt, twee uien, een krokante paprika, een teentje geperste knoflook, twee tot drie eetlepels chilipoeder, een eetlepel komijnpoeder, twee theelepels gedroogde oregano, een blik tomaten of vier tot vijf ontvelde (vlees)tomaten, drie dl runder- of groentebouillon, peper en twee blikken rode kidneybonen (of een pot bruine bonen van een liter).

Klik hier voor meer gezonde & snelle recepten!

Werkwijze

Heb je de ingrediënten bij elkaar? Verwarm dan de olie in een grote braadpan tot deze heet is. Al roerende voeg je het gehakt toe en bak je het rul. Vervolgens pel je de uien en snijd je deze klein. De paprika maak je schoon en deze snijd je in stukjes. Nu voeg je de groenten en knoflook toe. Deze bak je vijf minuten op een zacht vuur. Hierna voeg je de chili- en komijnpoeder met oregano toe. Dit bak je een minuut mee. Voeg nu de gepelde tomaten, bouillon en (kidney)bonen met vocht toe. Voeg na even wachten ook de peper toe en breng alles aan de kook. Gedeeltelijk afgedekt laat je het nu ongeveer 15 minuten inkoken. Heb je dit gedaan? Dan heb je je gehaktschotel met bonen gemaakt!

Zo zie je maar weer dat het gemakkelijk is om snelle recepten met gehakt te maken. Je bent na 20 minuten klaar en hebt toch de lekkerste gerechten gemaakt. Wie wil dat nou niet?