weightwatchersRecepten snel klaarmaken

Snelle recepten met rijst bereiden


Snelle recepten met rijst

Hou je van lekkere recepten met rijst, maar heb je niet zo veel tijd om lang in de keuken te staan vandaag? Maak dan eens één van deze snelle recepten met rijst.

Klik hier voor meer gezonde & snelle recepten!

Romige risotto

Het eerste recept dat we gaan maken is een romige risotto. Hiervoor heb je het volgende nodig: 25 gram boter,
twee fijngesneden sjalotjes,
een teentje fijngesneden knoflook,
250-300 gram risottorijst,
een deciliter droge witte wijn,
1½ deciliter groenten of kippenbouillon en
75 gram geraspte Parmezaanse kaas. Zorg dat je een wijde pan gebruikt met een dikke bodem.

Werkwijze

Heb je alles? Nu kun je het gerecht gaan bereiden. Dit doe je door 25 gram boter te verhitten en hierin de twee fijngesneden sjalotjes met een teentje fijngesneden knoflook drie tot vier minuten te bakken. Voeg de 250 tot 300 gram risottorijst toe aan het mengsel toe en roer door tot de korrels goed zijn. Schenk nu droge witte wijn erbij en laat de wijn verdampen. Hierna schenk je in gedeelten de kokende groenten of kippenbouillon in de pan. Blijf vervolgens toeren tot al het vocht is verdampt en voeg vervolgens nieuwe bouillon toe. Blijf dit doen tot de bouillon op is. Je risotto is vervolgens klaar wanneer het gaar is, maar nog wel een beetje beet heeft. Neem hiervoor ongeveer 20 minuten. Als je risotto klaar is, neem dan de pan van het vuur en roer er nog een klein beetje bouillon met 75 gram geraspte Parmezaanse kaas door.
Breng het tot slot op smaak met peper en zout.

Ratatouille met kip en rode rijst

Nog een voorbeeld van snelle recepten met rijst is de ratatouille met kip en rode rijst. Hiervoor heb je het volgende nodig: 325 gram rode rijst,
500 gram kipfilet (in blokjes),
drie sjalotjes (fijngesnipperd),
een aubergine (in blokjes),
een courgette (in blokjes),
1 tl oregano,
1 tl tijm
en vier tomaten (in blokjes).

Werkwijze

Klaar om een ratatouille te maken? Verhit om te beginnen twee eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak hiermee de kip goudbruin. Vervolgens voeg je de sjalotjes, de aubergine, de oregano en de tijm toe en laat je dit smoren voor circa 10 minuten. Kook hierna de rode rijst gaar (in ongeveer acht minute). Nu voeg je de tomatenblokjes toe aan de groenten en laat je deze ongeveer vijf minute meesmoren. Breng het geheel met zout en peper op smaak en je hebt een heerlijke ratatouille met kip en rode rijst!

Dit zijn twee voorbeelden van snelle recepten met rijst. Je hoeft dus helemaal niet lang bezig te gaan met koken, je kunt het ook snel doen. Veel plezier met je snelle rijstrecepten!